Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Dom som stod kvar" by Thord Eriksson ~ Book PDF Kindle ePub Free

Dom som stod kvar

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Dom som stod kvar
  • Author : Thord Eriksson
  • Release Date : January 28, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 795 KB

Description

Vintern 2017 lÀr Thord Eriksson kÀnna en sjuttonÄrig afghansk kille som fÄtt avslag pÄ sin asylansökan. TvÄ Är tidigare hade Aria i likhet med mÄnga andra kommit ensam till Sverige. DÄ var grÀnserna öppna, men kort dÀrefter klubbades beslutet om en ny asylpolitik igenom i Riksdagen och hans möjligheter att stanna förÀndrades i ett slag. NÀr Thord tog del av det juridiska materialet var han först övertygad om att ett misstag begÄtts. Snart insÄg han att Aria var lÄngt ifrÄn ensam och att mÄnga antingen tvingats lÀmna landet eller valt en osÀker och farlig tillvaro som papperslösa. SÄ vÀcktes hans engagemang för de ensamkommande unga.
Dom som stod kvar Àr en bok om dessa unga mÀnniskor. Men det Àr ocksÄ en bok om de vanliga svenskar gode mÀn, familjehemsförÀldrar, lÀrare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstrÀnare som tar det ansvar som samhÀllet och politiken avbördat sig. Medan migrationspolitiken hÄrdnat kÀmpar dessa svenskar med att ordna tak över huvudet och ingjuta hopp hos en grupp unga vars tillvaro framstÄr som alltmer desperat.
Det som sker i Sverige idag Àr en skamflÀck liknande baltutlÀmningen och att flyende tyska judar stoppades vid grÀnsen i slutet av 30-talet. Detta Àr en bok om dem som vÀgrar lÄta den berÀttelsen om Sverige vinna.


Free Books Download "Dom som stod kvar" PDF ePub Kindle